Recreanten

Volleybal is een teamsport die bij uitstek geschikt is om in recreatief verband te beoefenen. Dit blijkt wel uit het relatief gering aantal blessures en de hoge leeftijd waarop volleybal nog gespeeld kan worden. Onder leiding van een ervaren trainer wordt getraind op conditie en techniek. Fitheid, gezelligheid en een goed onderling contact zijn van groot belang. Er wordt getraind op de maandagavond in sporthal “De Trits” van 20:45u tot 22:15u.

Als je meer wilt dan trainen alleen, bestaat de mogelijkheid om in de recreantencompetitie tegen recreantenteams uit de regio te spelen. Gemiddeld is er één wedstrijdavond per maand.

 

 

 

28 november 2012

Een oppervlakkig diepte interview . . . . . .

Nog geen lid van Touché86, slechts een enkele maandagvond mee gespeeld en dan nu al een diepte interview. Maar het bleef redelijk aan de oppervlakte. Je kan ook niet te veel prijs geven met alle sociale media.

Zijn wieg stond in 1952 in Hoorn, de plaats bij velen bekend van de “Scheepsjongens van Bontekoe”, of de woonplaats van Jan Pieterszoon Coen, enkele eeuwen eerder daar geboren en Nederlands koopman geworden.  We hebben het over Peter Groot. Ja, inderdaad, de vader van Tessa, die evenals haar vriend, jaren lang actief is voor Touché86.

In begin jaren zestig verhuisde Peter met zijn ouders mee naar Baarn. De plaats die naam maakte met Escher en om nog maar iets te noemen, de bewoners van Paleis Soestdijk. Al was de reden van de verhuizing heel wat anders. De vader van Peter was bakker en vond hier werk.

Peter werkt door diverse omstandigheden nu al weer 7 jaar in de zorg.  Hij volgde na de lagere school de grafische school (die nu Grafisch Lyceum heet.) “Ik ben 24 uur per week werkzaam als werkbegeleider bij een leer-werkbedrijf voor mensen met een psychische handicap” zo vervolgt Peter.

Peter heeft lange tijd geen speciale sport beoefend. Wel heeft hij enige tijd  tafeltennis gedaan, maar dat was niet zijn sport.  Nu heeft hij onder “lichte aandrang” van dochter Tessa, enkele intro maandagavonden mee gemaakt met het geweldige recreanten-team.  Wat hem opviel  was de goede sfeer en het gaf hem een “thuisgevoel”. “ Er moeten er veel meer lid worden van Touché86” zo liet Peter zich ontvallen. Dat klinkt goed zo’n uitspraak. Het flesje voor het water is er al, vertelde Peter. Dan is er nog een kleine hobbel die genomen moet worden.  Sportschoenen maatje 47. Hij heeft goede hoop dat Sinterklaas een beetje mee helpt deze hobbel te nemen. En dan nog even aanmelden als lid. Daarna hopen we dat de besmetting met het “Touché virus”, net als bij dochter Tessa lange tijd mag voortduren.
Peter, je bent meer dan welkom!

foto peter 2

(Met dank aan onze verslaggever Simon Verkade)

Share Button

Sponsors


Inloggen

Club van 50

Peter van Kleij
Jaapjan Eringa
Peter Hartman
Hans Dekker
Willem Lute
Jan-Pier en Bep Eringa van der Stoep
Rik van Savooyen
Els en Arthur
Margriet van Wijk
Lanzo van Slooten
Whoop Whoop!
Ineke Roskamp
Annekristien de Groot
Sven Buren
Arnout Van De Biezen
Sportze Timmer baarn