Een overvolle volleybalweek stond er op het programma voor de Meisjes C1 van volleybalvereniging Touché ’86. Sinds begin januari worden de jeugdspelers de mogelijkheid geboden om tweemaal in de week te trainen, en die mogelijkheid is met beide handen aangegrepen door de speelsters van MC1. Zo werd maandag eerst getraind, stond woensdag de topper tegen Forza MC4 op het programma, vrijdag weer trainen en zaterdagochtend vroeg (9uur) de wedstrijd tegen Switch MC3 gepland.

Woensdag dus eerst de wedstrijd tegen Forza dat in het najaar de eerste als eerste in haar poule geëindigd was. Zoals wel vaker het geval is begonnen de Touché meiden niet scherp aan de 1e set en stond er al snel een achterstand op de borden. Langzaam aan kwamen de meiden beter in hun spel en groeide het vertrouwen, maar helaas et te laat om de 1e set nog binnen te kunnen slepen (22-25).

De 2e set was de scherpte er wel en was het geloof er ook dat hier kansen lagen. Gestaag werd de voorsprong uitgebouwd. Maar toch wist Forza zich nog terug te vechten tot 24-23. Tijd voor een time-out dachten de coaches en die haalde Forza net even uit het ritme en Touché sleepte de setwinst binnen (25-23). De 3e set liet Touché zien dat er ook dit jaar weer rekening met ze te houden valt. Met enkele mooie aanvallen werd deze set gepakt en Forza volslagen kansloos achtergelaten (25-14). De 4de set gingen de meiden opnieuw sterk van start en namen al snel een 12-4 voorsprong. De wedstrijd leek gespeeld, maar door een aantal slordigheden kwam Forza toch weer terug in de wedstrijd (12-10). Vervolgens ging de partij gelijk op en greep de coach van Forza bij (21-18) nog naar een laatste time-out. Dit mocht echter niet meer baten en volkomen terecht pakte Touché ook deze laatste set (25-19) en stuurde koploper Forza met een 3-1 nederlaag naar huis.

Zaterdagochtend stond dan alweer de wedstrijd in Hooglanderveen tegen Switch op het programma. Wellicht niet de sterkste tegenstander in deze poule, maar des belangrijker dat alle punten dan mee naar Baarn genomen worden.
En opnieuw kwam Touché slap uit de startblokken (1-6). Meteen een time-out waarmee met name de rust in het spel moest komen. Dit knoopten de meiden goed in hun oren en al snel werd de stand gelijk getrokken en vervolgens de set vrij simpel gewonnen (25-12). De 2e set werd goed begonnen en op geen enkel moment kwam de setwinst in gevaar (25-16). In de 3e set werd duidelijk te slap begonnen en al snel keken de meiden tegen een 2-10 achterstand aan. En dan is het vaak moeilijk om je terug te vechten omdat de tegenstander er dan ook meer in gaat geloven. Switch liep zelfs iut naar 14-22 en zat waarschijnlijk al met zijn hoofd bij de setwinst. En zoals ook vorig jaar bleek zijn de meiden dan op hun sterkst. Puntje voor puntje werd het gat kleiner en kleiner en op 24-23 had Touché zelfs setpoint. Switch wist weer gelijk te komen, maar vervolgens wist Touché met twee hele mooie aanvallen toch nog de set binnen te halen (26-24).

De 4e set stonden de meiden er weer en vanaf het begin en kwam de setwinst geen moment in gevaar. (25-19), waardoor de 4-0 overwinning een feit was. Twee mooie overwinningen in een drukke weer waardoor de koppositie overgenomen werd van Forza.