web
Even voordat je onderstaand bericht leest: misschien ben je in 1966 geboren of ver daarna.
Jaap sloeg in 1966 de eerste volleybal over het net en heeft dat tot 2015 volgehouden!
Hij had nog veel liever de 50 jaar volgemaakt.

 

 

Een veteraan nam afscheid van Touché86.

Ja zo mogen we hem wel noemen, een veteraan. Jaap Noorman moest noodgedwongen – om redenen van gezondheid – afscheid nemen van de maandagavond recreanten van Touché’86. We zullen de leeftijd van Jaap niet noemen, maar het is al weer enkele jaren geleden dat we aandacht gaven aan het feit dat Jaap op z’n 80 jarige leeftijd nog steeds enthousiast mee deed.

IMG_6679[1]
Elke maandagavond – behalve in de vakantietijd – was Jaap als eerste aanwezig in de kleedkamer.
En met Arie zette Jaap de palen in de vloer van de sporthal en “spannen ze samen”  het net tussen de palen.
Strak en op goede speelhoogte en geen gedoe over dames- of herenhoogte of wat voor hoogte dan ook. Daar verander je niets meer aan. En als dat klaar is en de anderen komen binnen dan zegt Jaap zoiets van: “Zo zijn jullie er al”.

Jaap volleybalt  al vanaf ongeveer 1966. Hoeveel ballen heb je dan al over het net geslagen (of er in . . . .).  Jarenlang en elke week. Op de laatste avond van het seizoen keek Jaap al weer reikhalzend uit naar de eerste avond van het nieuwe seizoen. Bijna geen tijd voor vakantie.  Nu moest Jaap stoppen Door arm / schouder probleem wat niet goed meer kan herstellen, ook niet door een operatie. Daardoor ging de bal de laatste tijd ook wat vaker een andere richting uit dan Jaap z’n bedoeling was. En dat gaf dan ook weer pijn, maar dan anders. Het advies van de huisarts was dan ook: “stoppen met volleyballen”.  Jaap heeft besloten dat advies op te volgen. Nu vooruit kijken en samen met zijn Tiny kijken / zoeken naar een andere invulling van de maandagavonden. Samen veel sterkte daarbij.

Jaap bedankt voor je inzet en  gezelligheid voor de recreanten van Touché’86. We zullen je zeker missen.

Namens de recreanten van de maandagavond.

Simon Verkade (maart 2015)

IMG_0414[1]