Categoriearchief: Nieuwsbrief

De virtuele prijzenkast van Touché

Nadat in 2012 Sportcentrum de Trits gerenoveerd was, bleek er geen plek meer voor onze prijzenkast. Tegenwoordig is alles digitaal en via internet op te zoeken. Dus Touché kon niet achterblijven: onze digitale prijzenkast staat sinds vandaag online. Hij is te vinden onder het kopje Fotoalbum. Klik hier voor de directe link.

De echte bekers staan nog tijdelijk bij de voorzitter, maar moeten opgeruimd worden wegens plaatsgebrek. Als je graag een beker wilt hebben, stuur de voorzitter dan een mail (voorzitter@touche86.nl). Na januari zullen de fysieke bekers naar de kringloop gebracht worden.

Clinic voor trainer Peter

Op zaterdag 11 januari gaf Gido Vermeulen, bondscoach van het Nederlands  Damesteam een clinic voor VT3 (volleybaltrainer-3) trainers

Het thema voor deze dag was de onderhandse techniek en wedstrijdanalyse.

VT3 PvK

Gido begon de ochtend met wat algemene onderdelen van het volleybalspel, te weten de warming-up, de bovenhandse techniek en de service. Hij nam overal ruim de tijd voor door in te gaan op vragen  en veel voor te doen. Daarna kwam het hoofdthema, de onderhandse techniek Dit is in de loop van jaren flink verandert. Van de statische techniek van achter de bal en je armen als een plankje naar  voren naar een veel lossere techniek, waarbij je uit de balbaan stapt en de armen met een lichte scheppende beweging de bal laat spelen. Hij vergeleek het spelen van de onderhandse bal met het tennis.  De tennisser speelt de bal immers ook naast het lichaam en niet voor het lichaam. De handen hoeven elkaar niet vast te houden, want dat maakt de beweging weer veel statischer. De rechtshandigen  spelen de bal rechts van het lichaam (bij voorkeur) en de linkshandige links. De voeten staan in een lichte schrede stand met de rechtervoet voor. Tijdens de pass stuur je de bal vanuit de armen  richting de spelverdeler. Een mooie hoge bal is belangrijker dan een precieze bal op de 2 – 3 positie.

Het tweede deel  was de wedstrijd analyse. Hiervoor kregen we de opstelling van het team van Kroatië waar Nederland tegen speelde op de voorbereiding van het EK. Alle posities en alle spelers  van  het team van Kroatië kwamen aan de orde, wat zijn de zwakke plekken, waar moet je in welke positie serveren en hoe schakel  je de hoofdaanvaller (linksvoor) uit.

De tip – in bal , als je niet kunt smashen, niet naar het hart van 6, maar voor de voeten van de linksvoor.
Hierdoor moet deze naar de grond en staat nooit op tijd klaar voor een harde aanval.

Aansluitend was er een wedstrijd van de topklasse tussen Papendal, Arnhem en Apollo, Apeldoorn. Ook hierbij kregen we een wedstrijdanalyse.
Leuke bijkomstigheid is dat Ron Zwerver de coach is van Papendal en assistent bondscoach bij Gido Vermeulen.

VT3 PvK (1)

Peter van Kleij (VT3)
Trainer CMV en Dames 1

Van onze (re)creatieve reporter…

Op één van de gezellige maandagavonden in sporthal De Trits spraken we met Margriet.

Haar wieg stond in 1967 in Maartensdijk. Ze is getrouwd en zij en haar man hebben drie kinderen die niets hebben met volleyballen. Daar ligt dus nog wat werk voor haar. Ze werkt als administratief medewerkster en ICT coördinator voor stichting PCBO Baarn/Soest. We hebben het over niemand minder dan Margriet van Wijk.

Margriet is een vervend volleybalster bij de maandagavond recreanten van trainer/coach Miel Beckers. (Heel begrijpelijk ook, want het is gewoon de gezelligste club, SV).

Margriet vertelde dat ze op haar 18e is begonnen met volleyballen. Eerst bij Unicornus  in Spakenburg waar ze toen woonde. Bij de latere verhuizing naar Baarn, kwam ze bijna automatisch bij Touché’86 terecht. Daar heeft ze het volleyballen weer opgepakt bij de recreanten. Af en toe valt ze in bij dames1 om een wedstrijd mee te draaien in competitieverband.

Uw verslaggever weet uit ervaring dat Margriet soms in het hele speelveld is te vinden. We zullen maar in het midden laten of dat komt omdat de andere spelers niet snel genoeg zijn of omdat Margriet denkt dat de ander de bal niet kan pakken. Aan het begin van onze oefenavond vertelde ik haar dat ik een kort interview wilde afnemen. Ze reageerde enthousiast, maar tijdens het spel zag ik dat de spanning van het naderende interview haar bijna te veel werd. Ze miste enkele ballen die ze normaal gesproken ook altijd wel kan hebben. “Doe het interview maar over een paar weken” zo zei ze. Maar nee, afspraak is afspraak zo vertelde ik haar.

“Waarom bestuurslid van Touché’86”  zo vroeg ik haar. Margriet: “Ongeveer 2 jaar geleden kwam er vanuit het bestuur (crisisteam) een noodkreet om vrijwilligers. Ik heb daarover nagedacht en aan deze oproep gehoor gegeven. Het begon met het opzetten van de nieuwsbrief samen met Klazien Verboom. En ja, van het één kwam het ander…
Sedert de jaarvergadering 2012 ben ik secretaris : leden in- en uitschrijven (liever alleen inschrijven natuurlijk), spelerspassen regelen, zaalhuur regelen om maar enkele dingen te noemen. Ik moet wel oppassen dat het niet te veel wordt, want anders kom ik zelf niet meer aan spelen toe”,
 aldus de enthousiaste secretaris. En ze assisteert bij de mini’s, de ‘club’ van Peter van Kleij.

Zo aan het eind van ons “praatje” vraag ik haar of ze nog een wens heeft voor Touché’86.  “Mijn wens is dat alle leden iets doen voor Touché.….of het nu in tijd is of financieel….lijkt me heel gezond voor de club!
En Simon……wat doe jij eigenlijk voor de club? Reporter?;-)

Margriet hartelijk bedankt voor de tijd die je hebt willen vrijmaken voor dit “praatje”.

Simon Verkade

In top-overleg met voorzitter Arthir

 Margriet in “top overleg” met voorzitter Arthur

Voorzitter Arthur Bouland geeft eerste opslag voor de nieuwsbrief

Met plezier schrijf ik dit eerste stukje voor de nieuwsbrief. Niet alleen omdat ik het prettig vind om iets te hebben waarmee we binnen onze vereniging weer actief informatie kunnen uitwisselen. Maar ook omdat ik de indruk heb dat er sinds onze bewogen ledenvergadering van 20 maart veel is gebeurd.

We hebben namelijk een succesvol buitentoernooi georganiseerd (met mooi weer!), we hebben een sponsor voor het Heren 2 team gestrikt, er is een leuk jeugdkamp georganiseerd, een jubileumfeest is onderweg en we hebben een nieuwe website, waarop we makkelijker berichten kunnen plaatsen en informatie kunnen aanpassen. En dan nu ook nog een nieuwsbrief.

Deze gebeurtenissen zijn allemaal door vrijwilligers tot stand gebracht. Waar ik enthousiast over ben, is dat zich na de ALV ook nieuwe vrijwilligers hebben gemeld – en ze blijken het ook nog leuk te vinden om in teamverband de vereniging te helpen.

Ik hoop dan ook dat hun resultaten een stimulans zullen vormen voor anderen om ook te kijken of zij met kleine taken kunnen helpen. Want ondanks dat ik enthousiast ben over de nu ingezette beweging, realiseer ik me terdege dat we nog een lange weg te gaan hebben. We zullen meer leden en geld nodig hebben om Touché uit de gevarenzone te krijgen en te houden. In een besloten deel van de website zal het bestuur een lijst onderhouden met diverse taken die uitgevoerd moeten worden. Daarmee krijg je ook een idee voor welke activiteiten we nog vrijwilligers zoeken. Door je op de website te registreren krijg je toegang tot deze lijst: https://www.touche86.nl/?page_id=412.

In de komende periode zal het bestuur via de nieuwe website en deze nieuwsbrief  je op de hoogte houden van het wel en wee van de vereniging.

Even voorstellen…

links Klazien, rechts Margriet1

Na het bezoeken van de ALV hebben wij, Klazien Verboom en Margriet van Wijk, onze hulp aangeboden op het gebied van interne communicatie. Daar is o.a. de nieuwsbrief uitgerold, die de leden in de mailbox ontvangen. Uiteraard niet zonder hulp van Lanzo voor een koppeling met de (nieuwe!) website en anderen die in ‘ de pen zijn geklommen’, om de eerste nieuwsbrief te vullen.

Ons doel is, om als lid, een bijdrage te leveren aan de betrokkenheid binnen Touché.  Vanuit interesse en expertise zijn we aan de slag gegaan en ja, we worden er enthousiast van. Het stimuleert ons om te werken aan een optimale communicatiestroom binnen de vereniging.

En wat we verder nog doen in onze vrije tijd? Volleyballen natuurlijk!
Nagenoeg alle trainingsavonden zijn we te vinden bij de recreanten.

Klazien en Margriet