Zoals je ongetwijfeld hebt vernomen zijn Lisanne Froon en Kris Kremers sinds 1 april vermist in Panama. Wat je misschien niet wist is dat Lisanne tot afgelopen seizoen bij het team Dames 1 van Sovoco uit Soest gespeeld heeft. Sovoco heeft samen met Keistad een benefietwedstrijd georganiseerd om geld op te halen voor het fonds dat de ouders van Lisanne en Kris in het leven geroepen hebben.

Hieronder het officiële bericht over deze wedstrijd.

De Soester en Amersfoortse volleybalclubs sluiten de handen ineen en willen met de benefiet wedstrijd zoveel mogelijk geld ophalen voor de zoektocht naar hun oud-clubgenoot Lisanne Froon en haar vriendin Kris Kremers. Donderdag 22 mei zullen de eerste damesteams van Sovoco en Keistad het tegen elkaar opnemen.

De vermissing van de meiden in Panama houdt de vriendinnen en oud-teamgenoten van Lisanne bij Sovoco continu bezig en de ongerustheid is groot. Lisanne speelde tot vorigDEF Benefiet Flyer a3 blauw v2e zomer 7 jaren bij de club. Toen het nieuws kwam dat er een stichting in het leven was geroepen om de aandacht voor en zoektocht naar Lisanne en Kris voort te kunnen zetten, grepen zij dit direct aan. “Dit is een mooie manier om concreet iets bij te kunnen dragen. We hebben maar kort nagedacht over wat we konden doen: volleyballen, dat is wat we kunnen en jaren met plezier met Lisanne hebben gedaan.”
De tegenstander was snel gekozen:  Lisanne heeft haar hele jeugd bij Keistad gespeeld en ook daar veel vriendinnen en oud-teamgenoten rondlopen. En ook Kris volleybalde in de jeugd van Keistad. Het eerste dames team van de club uit Amersfoort was direct enthousiast. In een klein organisatiecomité werken de beide clubs nu samen.

De entreegelden en baromzet van de benefietwedstrijd op donderdag 22 mei gaan naar de stichting. Daarnaast is er de mogelijkheid om vrijwillig extra giften te geven. Tevens wordt er een loterij georganiseerd. En natuurlijk zal er een mooie volleybalwedstrijd met juiste ambiance worden geboden om zo samen een fijne avond te beleven en op gepaste wijze stil te staan bij de vermissing.
Aan Sovoco zijde zal het huidige dames 1 team (1e divisie) aangevuld worden met oud-speelsters die met Lisanne hebben gespeeld. De coaching zal in handen liggen van Brad Taylor, oud-coach van de dames en momenteel hoofdtrainer van Sovoco heren 1. Keistad dames 1 kwam dit seizoen uit in de 3e divisie en kent ook nog een aantal speelsters dat met Lisanne heeft samengespeeld.

Het organisatiecomité hoopt nog enige ondersteuning te vinden van personen of bedrijven, bijvoorbeeld voor de loterij in de vorm van het bieden van leuke prijzen, of anderzijds om een zo mooi mogelijk resultaat te kunnen behalen. Tot slot wordt iedereen die zich betrokken voelt en wil bijdragen, opgeroepen om aanwezig te zijn bij de benefiet wedstrijd.
Benefietwedstrijd Sovoco dames 1 vs. Keistad dames 1 t.b.v. Stichting Vind Kris en Lisanne
Donderdag 22 mei 2014
Deur open:  19.00 uur  |      Aanvang: 20.00 uur
Entree: €5,- | €2,50 (kinderen t/m 12 jaar)
Aanmelden*: www.sovoco.org of www.avvkeistad.nl
* Vanwege de capaciteit van de locatie vragen we iedereen zich vooraf aan te melden.
Locatie: De Bunt, Oude Utrechtseweg 10, Soest