Op één van de gezellige maandagavonden in sporthal De Trits spraken we met Margriet.

Haar wieg stond in 1967 in Maartensdijk. Ze is getrouwd en zij en haar man hebben drie kinderen die niets hebben met volleyballen. Daar ligt dus nog wat werk voor haar. Ze werkt als administratief medewerkster en ICT coördinator voor stichting PCBO Baarn/Soest. We hebben het over niemand minder dan Margriet van Wijk.

Margriet is een vervend volleybalster bij de maandagavond recreanten van trainer/coach Miel Beckers. (Heel begrijpelijk ook, want het is gewoon de gezelligste club, SV).

Margriet vertelde dat ze op haar 18e is begonnen met volleyballen. Eerst bij Unicornus  in Spakenburg waar ze toen woonde. Bij de latere verhuizing naar Baarn, kwam ze bijna automatisch bij Touché’86 terecht. Daar heeft ze het volleyballen weer opgepakt bij de recreanten. Af en toe valt ze in bij dames1 om een wedstrijd mee te draaien in competitieverband.

Uw verslaggever weet uit ervaring dat Margriet soms in het hele speelveld is te vinden. We zullen maar in het midden laten of dat komt omdat de andere spelers niet snel genoeg zijn of omdat Margriet denkt dat de ander de bal niet kan pakken. Aan het begin van onze oefenavond vertelde ik haar dat ik een kort interview wilde afnemen. Ze reageerde enthousiast, maar tijdens het spel zag ik dat de spanning van het naderende interview haar bijna te veel werd. Ze miste enkele ballen die ze normaal gesproken ook altijd wel kan hebben. “Doe het interview maar over een paar weken” zo zei ze. Maar nee, afspraak is afspraak zo vertelde ik haar.

“Waarom bestuurslid van Touché’86”  zo vroeg ik haar. Margriet: “Ongeveer 2 jaar geleden kwam er vanuit het bestuur (crisisteam) een noodkreet om vrijwilligers. Ik heb daarover nagedacht en aan deze oproep gehoor gegeven. Het begon met het opzetten van de nieuwsbrief samen met Klazien Verboom. En ja, van het één kwam het ander…
Sedert de jaarvergadering 2012 ben ik secretaris : leden in- en uitschrijven (liever alleen inschrijven natuurlijk), spelerspassen regelen, zaalhuur regelen om maar enkele dingen te noemen. Ik moet wel oppassen dat het niet te veel wordt, want anders kom ik zelf niet meer aan spelen toe”,
 aldus de enthousiaste secretaris. En ze assisteert bij de mini’s, de ‘club’ van Peter van Kleij.

Zo aan het eind van ons “praatje” vraag ik haar of ze nog een wens heeft voor Touché’86.  “Mijn wens is dat alle leden iets doen voor Touché.….of het nu in tijd is of financieel….lijkt me heel gezond voor de club!
En Simon……wat doe jij eigenlijk voor de club? Reporter?;-)

Margriet hartelijk bedankt voor de tijd die je hebt willen vrijmaken voor dit “praatje”.

Simon Verkade

In top-overleg met voorzitter Arthir

 Margriet in “top overleg” met voorzitter Arthur