Volleybalheren 1 verrassen koploper Allvo

IMG_20~1Het zal toch niet gebeuren, dat de volleybalheren van Touché ’86 na één seizoen terugkeren in de eerste klasse. Toch kan het, maar dan moeten de resterende vijf duels worden gewonnen. Van doorslaggevend belang worden de twee confrontaties met AGAVS 2. In Sporthal De Trits bewezen de Baarnaars hun mannetje te staan door koploper Allvo 3 na een superspannende pot met 3-2 te verslaan.

Touché speelde één van de betere wedstrijden va het seizoen beaamde spelverdeler Jaapjan. De ploeg was op volle oorlogssterkte. Hoofrollen waren weggelegd voor Willem en Tom. Willem had goed het oog er in bij de beste Allvo aanvaller, die moeiteloos een paar divisies hoger kan spelen. Met stevige bloks wist Willem Lute de Almeerder van scoren af te houden. Tom sloeg aanvallend op de juiste momenten zijn slag.

De ervaren Baarnse formatie opende zeer sterk. Verdedigend werden veel ballen van de grond gehaald en aanvallend werden de gaten in de Allvo defensie gevonden. De eerste set ging met 25017 naar de thuisploeg. Omdat Touché enkele momenten niet bij de les was, werden de tweede en derde set (17-25 een 20-25) verloren. “We kwamen een paar punten achter, waren dan niet in staat die achterstand weg te werken”, aldus Eringa. De vierde set herpakte Touché zich. Via een 25-21 winst was de stand in evenwicht. In de allesbeslissende vijfde set namen de Baarnaars het initiatief en stonden dat niet meer af. De 15-8 winst impliceerde een keurige zege op de koploper.

Dit artikel is op 2 maart 2015 ook verschenen in de Baarnsche Courant.