IMG_2971Na de topper tegen Forza van vorige week zaterdag stond er voor de meiden van Touché MC1 afgelopen zaterdag de volgende kraker op het programma.In Eemnes stond de nummer drie klaar om het gat met beide koplopers te verkleinen. Een gevaarlijke tegenstander waartegen je elk punt drie keer moet scoren voordat je het punt hebt gewonnen. Een team wat verdedigend erg goed staat en bijna de ballen uit de tribune nog terug weet te spelen.

Geschreven door Sven

De thuiswedstrijd in Baarn was dan ook met een 3-1 overwinning voor Voleem afgesloten, dus Touché was gewaarschuwd.De 1e set ging redelijk gelijk op tot 12-12, maar daarna nam Voleem toch wat afstand. Een gat wat Touché uiteindelijk niet meer wist te verkleinen waardoor deze set met 22-25 naar Voleem ging.

Set 2 begonnen de Touché meiden duidelijk sterker. Er werd meer bovenhands geserveerd en daar waar mogelijk werd er goed aangevallen. Voleem wist echter veel terug te brengen, waardoor er voor het publiek weer genoeg te genieten viel. Halverwege de set nam Touché een voorsprong van 5 punten (16-11). Voleem ging nog wel voor elke bal, maar deze set gaven onze Touché meiden echt niet meer uit handen (25-20).

De 3e set werd meteen goed begonnen en binnen een mum van tijd stond er een 8-1 voorsprong op de borden. De coach van Voleem greep nog maar eens naar een time-out, terwijl de coach van Touché er nog maar eens de nadruk op legde dat ze vooral de rust moesten behouden en lekker hun eigen (aanvals) spel moesten blijven spelen. Voleem richtte zich nogmaals op en kroop puntje voor puntje dichterbij tot 20-16. Een aantal goede servicebeurten bracht Touché vervolgens tot setpoint (24-18). Toch wist Voleem zich weer terug te vechten tot 24-23, waarna er een rally volgde waarbij de smash van Touché weliswaar uitging en de scheidsrechter het punt al aan Voleem gaf. De coach van Touché meende echter gezien te hebben dat de bal nog aangeraakt was en gelukkig was de speelster van Voleem zo sportief om dit ook toe te geven, waardoor de 3e set met 25-23 naar Touché ging.

Dus een 2-1 voorsprong voor Touché, en misschien werd er daardoor wel iets te gemakzuchtig in de 4e set gespeeld. Tot 8-8 ging het nog gelijk op, maar daarna sloeg Voleem een gat, wat de Baarnse meiden niet meer konden dichten en deze laatste set ging met 25-14 naar Voleem.
Opnieuw een mooie spannende wedstrijd waarbij de teams aan elkaar gewaagd waren. De Baarnse coach liet weten zeer tevreden te zijn: “Weliswaar hebben we niet gewonnen, maar wat ik veel belangrijker vind is dat je duidelijk kunt zien dat de meiden goed vooruitgaan. En dat er nog enorm veel rek zit in deze spelers. Soms moet je ze echt overtuigen dat ze dingen wel kunnen en moeten doen, waarvan ze zelf denken dat ze die niet kunnen”.