Volleybalclinic door oud-international Edwin Benne

Clinic Edwin Benne

Wanneer        15 juni 2015
Tijd                18.30-20.00 u
Doelgroep       alle ABC-jeugd
Locatie           de Trits, Goeman Borgesiuslaan 2, Baarn

 

Belangstellenden zijn van harte welkom om de clinic vanaf de tribune te volgen!

Volleybalvereniging Touché ’86 is er samen met sponsor ASB Baarn in geslaagd om één van de grote namen van het Nederlandse volleybal naar Baarn te halen. Oud-international Edwin Benne zal maandag 15 juni samen met een aantal spelers van de Talent Teams (jong Oranje) een clinic komen verzorgen voor alle ABC jeugd van Touché ’86.  Sponsor ASB Baarn oftewel Afbouw Systemen Bouwmeester Baarn, twijfelde dan ook geen moment toen de mogelijkheid zich aanbood om dit mooie event te sponsoren en meldde zich meteen.

Edwin Benne was lange tijd een van de vaste waarden van het succesvolle Nederlandse volleybalteam eind jaren 80 en begin jaren 90. Tweemaal gaf hij acte de présence op de Olympische Spelen. In 1988 in Seoul eindigde hij met de mannen op een mooie 5e plaats, en in 1992 in Barcelona kwamen de mannen met een mooie zilveren medaille thuis, waarbij alleen Brazilië in de finale te sterk bleek.

Na zijn carrière als speler ging hij zich meer richten op het trainen en coachen, zo was hij van 2011 tot vorig jaar september nog coach van de Oranje mannen.

Samen met Edwin Benne zullen ook een drie- of viertal spelers van de Nederlandse Talent Teams meekomen, om hem bij de clinic te assisteren. Deze talentvolle spelers verblijven gedurende het hele jaar intern op sportcentrum Papendal waar zij hun schoolverplichtingen goed kunnen combineren met de vele trainingen die zij krijgen. Het is dan ook de bedoeling dat deze spelers uiteindelijk zullen doorstromen naar het grote “Oranje”.

Touché ’86 is in 1986 opgericht, voortkomend uit een fusie van de Baarnse Gymnastiek- en Schermvereniging, of kortweg BG&SV en RK sportvereniging Limvio. Op dit moment telt de vereniging zo’n 110 leden, waarvan zo’n 50 jeugdleden. Nieuwe leden zijn uiteraard altijd welkom en kunnen natuurlijk altijd een kijkje komen nemen op de reguliere maandag trainingsavond vanaf 24 augustus. Mocht u al enige tijd in dubio staan om een keer te komen kijken dan is dit natuurlijk alvast een mooie gelegenheid om een kijkje te komen nemen.

De clinic op 15 juni zal duren van 18:30 uur tot 20:00 uur en is specifiek op de ABC jeugd toegespitst. Uiteraard is publiek van harte welkom, dus iedereen die deze oude topper en nieuwe toppers eens aan het werk wil zien, kan op de tribune plaatsnemen, er is genoeg plaats.