H1

Heren 1 van Touché ’86 terug in de eerste klasse.

Zaterdag 30 april mochten de acht heren van Heren 1 aantreden in Weesp voor een promotiewedstrijd.
Eén wedstrijd en één kans om na enkele jaren tweede klasse weer terug te keren naar de eerste klasse.
Het team, wat al enkele jaren getraind wordt door Theo Remmerswaal, mocht al vroeg uit de veren want de wedstrijd begon om 10.00u.

De eerste set werd redelijk makkelijk gewonnen. Touché overdonderde het team van KVA heren 2 uit Amsterdam compleet en de eerste set was al snel binnen met 25-10.
De tweede set liet een heel ander beeld zien. KVA kwam in deze set al snel voor en bij Touché slopen er enkele foutjes in. KVA won de tweede set met 20-25.
Met allebei één set gewonnen werd het nu pas echt spannend. De teams gingen gelijk op en bij 20-20 werden de laatste punten cruciaal. Een goede wissel met Peter van Kleij aan het net als aanvaller/blokkeerder hield Touché het hoofd koel. Na 25-25 en 26-26 haalde de heren van Touché met 28-26 de set binnen.
Daarna was de weerstand gebroken. Touché kwam al snel 4 punten voor en door een fantastische service beurt van Arnout van de Biezen liep de heren steeds meer uit. De set werd uiteindelijk gewonnen met 25-16.

Met een gemiddelde leeftijd van 45 een hele prestatie voor dit ervaren team. Sponsor NoName kan trots zijn op de mannen.
Het komende jaar gaat het team in de eerste klasse door zonder Peter van Kleij. Dit vanwege gezondheidsredenen.
Peter was heel veel jaar een vaste waarde voor Touché ’86 als speler, trainer en coach. Hij zal dan ook op vele vlakken gemist worden.

Nog enkele trainingen afbouwen en dan is het einde seizoen. In augustus starten de mannen van Heren 1 van Touché ’86 in de eerste klasse.

Proficiat!