Voor de vijfde keer dit seizoen, moest Touché heren 2 een vijfde set spelen om een winnaar te bepalen. Maar ondanks hun bijnaam “De Jonge Griekse Goden” kwamen ze er in de 5e set toch niet aan te pas tegen de iets jongere ploeg uit Zeist. De bijnaam zou vermoeden dat het met de conditie wel goed zit, maar toch is het dit seizoen in slechts één van de vijf vijfsetters gelukt om te winnen.

Wekelijks traint dit team met een grote groep van spelers fanatiek op de maandagavond, maar voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag kostte het toch nogal wat moeite om een representatief team bij elkaar te krijgen. Uiteindelijk kon er met 8 man afgereisd worden naar Zeist voor de ontmoeting met Cito 2. De grote onbekende in de poule want als enige tegenstander was hier dit seizoen nog niet tegen gespeeld. Ondanks dat Touché drie plaatsen hoger stond dan Cito, was bij het inslaan al te zien dat deze tegenstander over flink wat aanvalskracht beschikte.

Het begin van Touché in set 1 was redelijk slordig waardoor het al snel tegen een achterstand aankeek. Met Menno als spelverdeler en Marcel als diagonaal slopen onze mannen puntje voor puntje dichterbij. Gaandeweg in de set bleek ook waarom deze tegenstander met behoorlijk wat aanvalskracht niet hoger stond op de ranglijst: Cito had namelijk behoorlijk last met de passing en kwam daardoor niet tot goede aanval. Aan Touché kant wisten Issam en Huub als buitenspelers nog de nodige ballen op grond te slaan en ook Arno en Lanzo zorgen als middenaanvallers voor de nodige punten, maar toch ging deze 1e set naar Cito (22-25).

Set 2 werd met twee verse spelers, Victor en Sven, in de plaats van Issam en Marcel begonnen. Touché was nu goed bij de les en sloeg meteen een gaatje door een aantal goede services. Gaandeweg de set bouwden onze mannen een mooie voorsprong op, die ook niet meer uit handen gegeven werd. Marcel had nu de coachrol op zich genomen, aangezien hij toch niet helemaal fit was. Never change a winning team was dan ook zijn motto, en dus bleven dezelfde zes spelers staan voor de 3e set. Maar set 3 was bijna een kopie van de 1e set en al snel liep Cito uit naar een ruime voorsprong. Touché deed wat het kon, maar helaas was dat niet genoeg en stonden de “Griekse Goden” opnieuw achter (23-25).

In set 4 werden de Zeistenaren volstrekt kansloos gelaten. Een sterke servicebeurt van Lanzo zorgde voor een ruime voorsprong. De kopjes gingen hangen bij Cito en deze set ging met speels gemak naar Touché (25-6). De beslissende 5e set zetten onze heren goed door en bij de wissel halverwege stond men 8-4 voor. Maar toen verdween de scherpte en daar profiteerde Cito van door een goede serie neer te zetten. Het waren nu onze mannen die nauwelijks nog een punt scoorden en de set ging met 9-15 naar Cito.

De kampioenstitel is nu wel buiten bereik, maar er zijn zeker nog kansen op een 2e plaats, die recht geeft op een promotie/degradatieduel. Komende weken zal blijken of onze heren zich in de strijd om de 2e plaats kunnen mengen.