In de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen stond Touché Dames 1 afgelopen zaterdag tegenover een jong en scherp Gemini 4. De thuiswedstrijd in december had Touché nog een eenvoudige 4-0 overwinning opgeleverd. Ditmaal was de tegenstander, in tegenstelling tot de eerdere ontmoeting, echter op volle sterkte en had het met tien spelers ook voldoende wisselmogelijkheden.

De 1e set begon Gemini ijzersterk en was het duidelijk scherper. Binnen een mum van tijd keek Touché tegen een 2-12 achterstand aan. Bij afwezigheid van coach Peter greep gelegenheidscoach Marcel naar een time-out om het team op scherp te zetten. Maar helaas konden onze dames de achterstand niet meer repareren en ging deze set naar Gemini (16-25).

Set 2 ging aanvankelijk gelijk op, tot 7-7 werd er over en weer goed aangevallen en wist geen van beide ploegen een gaatje te slaan. Vervolgens zorgde de service van Daphne voor zoveel problemen bij Gemini dat Touché zomaar kon uitlopen naar 15-7. Nog even leek Gemini het gat te kunnen dichten, maar met enkele mooie driemeter aanvallen van Renate en Berber sleepte Touché deze set toch redelijk eenvoudig binnen (25-16).

Met een mooie aanval van Samira begonnen onze dames de 3e set sterk. Nadat Cynthia met een aantal mooie services de stand op 4-0 had gebracht leek het lek boven. Gemini schakelde nog een tandje bij en had het gaatje binnen no-time gedicht en nam, aan de hand van hun goede spelverdeler en ijzersterke buitenaanval, het heft in handen. Al snel liepen de Hilversummers uit naar een ruime voorsprong (12-19), die alleen nog maar verder werd uitgebouwd (14-25).

Opnieuw keken onze dames tegen een achterstand aan en gaandeweg set 4 leek een 1-3 nederlaag er aan te komen. Tot 10-10 wist Touché nog bij te blijven, maar nadat Gemini met een aantal vernietigende aanvallen naar 17-22 was uitgelopen leek zowel de set en als de wedstrijd beslist. Tessa wist echter met haar service voor zoveel servicedruk te zorgen dat Gemini niet meer tot aanvallen toekwam. Hiervan profiteerden onze dames volop en mede door de felheid van Karolien aan het net keerde Touche de set om (24-22) en werd de stand weer gelijkgetrokken (25-23).

Een 5e set moest de beslissing brengen en Gemini begon deze set opnieuw scherper en door de vele wisselmogelijkheden ook een stuk frisser. Bij de wisseling van kant halverwege keken onze dames al tegen een 4-8 achterstand aan die ze helaas niet meer wisten te dichten (7-15), waardoor er uiteindelijk met 2-3 verloren werd.

Al met al dus een 2-3 nederlaag, maar een zeer nuttige wedstrijd. In een wedstrijd waar voor Touché eigenlijk niets op het spel stond, werden regelmatig dingen uitgeprobeerd die de laatste weken veel tijdens de trainingen geoefend waren. Zo waren er diverse succesvolle driemeter aanvallen te bewonderen. Met nog één wedstrijd te gaan sluiten onze dames hun eerste seizoen in de 2e klasse waarschijnlijk af met een 7e plaats (van 11 teams) en is de doelstelling, handhaving in de 2e klasse, moeiteloos gehaald.