MB2 sluit spannend seizoen af met zwaarbevochten overwinning

Coaches Emile en Henk met de spelers van de MB2

Na de titel in de 3e klasse afgelopen najaar, volgde een uitermate spannende voorjaarscompetitie voor de MB2 van Touché ’86. Maar liefst vier ploegen, waaronder onze MB2, strijden voor de titel in de 2e klasse. Voorafgaand aan de wedstrijd had coach Emile al laten weten dat een 4-0 overwinning op concurrent PDK Huizen MB2 noodzakelijk was om nog een kans op de titel te maken. De uitwedstrijd begin februari had aangetoond dat er kansen waren, want deze wedstrijd was immers met 3-1 gewonnen.

Ondanks dat Touché onder leiding van scheidsrechter Saskia Vink goed aan de 1e set begon (3-0), met onder meer een mooi blok van Merle, werd het spel gaandeweg wat slordiger. Al snel pakte Huizen een voorsprong (6-12). Een time-out kon geen ommekeer in het spel van Touché brengen. Deze set ging dan ook vrij eenvoudig naar de Huizenaren (11-25).

Huizen was in set 2 met veel servicedruk aanvankelijk de betere ploeg. Maar een sterke aanval van Lily-Rose bracht de ploegen weer naast elkaar (12-12). Tot 20-19 ging het redelijk gelijk op, met verzorgd spel in drieën van beide kanten. Toen de beurt aan Jaimy was om te serveren, bracht zij Huizen met enkele scherpe services aan het wankelen, waardoor deze set naar Touché ging (25-20).

Een ijzersterke servicebeurt van Huizen zorgde ervoor dat onze spelers meteen tegen een achterstand aankeken in set 3 (2-6). Ondanks dat Jasmine nog een mooie redding had met haar voet wist Touché het gaatje niet meer te dichten en vergrootte Huizen de voorsprong (15-22). Wel vielen er een paar mooie punten van Suuz te bewonderen, eerst een sterke buitenaanval en vervolgens nog een goed blok. De set ging echter naar Huizen (20-25) en opnieuw keek Touché tegen een achterstand aan.

Set 4 was de beste set voor Touché, waarin ze liet zien dat het met verzorgd spel zeker niet de mindere was. Zo begon Freek meteen aan het begin van de set met een scherpe middenaanval. Ook Mayke liet zich nu regelmatig zien en wist de nodige punten te scoren. Aanvoerder Mirthe zorgde met een goede servicebeurt voor de voorsprong (20-12), die niet meer weggegeven werd (25-20).

Opnieuw moest een 5e set de beslissing brengen. Onze spelers gingen geconcentreerd verder met het verzorgde spel dat ze in de 4e set getoond hadden. Halverwege de set was er een klein gaatje geslagen (8-6) en met opnieuw een paar mooie aanvallen pakten onze spelers deze beslissende set (15-8).

Weliswaar niet de gewenste 4-0, maar Touché toonde karakter en wist zich van een achterstand terug te knokken naar een mooie 3-2 overwinning. De onderlinge wedstrijden tussen de concurrentie zullen moeten uitwijzen op welke plek dit team eindigt. Het is in ieder geval bewonderenswaardig dat ze na het kampioenschap in het najaar, dit seizoen ook al mee konden doen in het gevecht om de titel in de 2e klasse.