Ook in de 1e klasse wordt zegereeks voortgezet

In december werd door de MA1 van Touché de titel gepakt in de 2e klasse. En dus moet het team zich dit seizoen bewijzen op een niveau hoger. Afgelopen zaterdag stond in Hooglanderveen tegen Switch MA1 de eerste wedstrijd in de 1e klasse op het programma.

Waar onze meiden in het najaar al regelmatig hadden aangetoond dat ze over een goede wedstrijdinstelling en de nodige vechtlust beschikten, kwamen die kwaliteiten ook nu weer van pas. In een waar volleybalspektakel werd Switch op een 2-3 nederlaag getrakteerd.

De 1e set moesten onze meiden nog duidelijk wennen aan het servicegeweld van Switch, wat al snel een 1-8 achterstand opleverde. Na het stroeve begin van Touché ging het eventjes gelijk op tot 5-13. Op dat moment leverde de service van Marlou de nodige problemen op voor Switch, waardoor de achterstand gehalveerd werd (9-13). Toen Touché het gaatje nog verder verkleinde tot 12-14 greep de coach van Switch naar haar eerste time-out. Dit leverde echter niet het gewenste resultaat op en Touché kwam, onder andere door nog een harde aanval van Anna, langszij bij 19-19. Nadat Sophia met een paar mooie services Touché zelfs naar 22-20 had geleid, leek alles toch goed te komen voor de meiden. Helaas was Switch iets gelukkiger in de eindfase en won het deze set met 23-25.

Met Imme en invalster Veronica (MB1) in de ploeg werd set 2 goed gestart en tot 4-4 was er niets aan de hand voor Touché. Toch slopen er wat slordigheidjes in het spel waardoor Switch een gaatje kon slaan (4-10). Ondanks dat Touché knokte voor elk punt liep Switch steeds verder uit (8-18). Een mooie aanval van Imme en een verdedigend hoogtepuntje van Veronica, met een mooie redding, konden de set niet meer redden en ook deze set ging naar Switch (15-25).

Maar, een 0-2 achterstand in sets zegt niets bij dit team. Met Marlou en aanvoerster Tess weer terug in het veld werd vol goede moed aan set 3 begonnen. Bij 7-8 kon het publiek nog eventjes genieten van een mooie set-up van Lily die door Tess genadeloos ingeslagen werd. Dit gaf Touché een boost en bij Switch leek er iets te knakken, want hierna konden onze meiden een gaatje slaan (13-9). Door onder meer nog een mooi killblock van Veronica liep Touché steeds verder uit. Switch was gebroken en met een leep balletje achterover sleepte spelverdeler Lily de set binnen (25-15).

Het geloof groeide binnen het team. Met Anniek en Sophia weer terug in de ploeg werd set 4 goed gestart. Met een vernietigende servicebeurt van Anniek, waar Switch geen antwoord op had, sloeg Touché meteen een gat (8-1). Switch probeerde van alles, maar het geloof in een goede afloop groeide bij Touché. Aanvoerster Tess nam nu het voortouw en nam het team op sleeptouw met een paar wonderbaarlijke reddingen. De oehs en ahs klonken regelmatig van de tribune waar de talrijke Baarnse supporters zaten te genieten. De set ging dan ook verdiend naar Touché (25-20).

Een 5e set moest de beslissing brengen. Tot aan 6-8 ging het redelijk gelijk op, maar vervolgens liep Switch uit naar 7-11. Coach Anja en assistent Lucas grepen naar een time-out. Zelden zal een time-out zo goed uitgevallen zijn, want nadat Touché door een aanval van Anna de service had veroverd, liet Tess nog maar eens een demonstratie in serveren zien waar Switch geen antwoord op had. Door dit servicegeweld sleepten onze meiden ook deze 5e set binnen (15-11).