Ook N5-2 pakt na spannende slotdag de titel 

Door Sven Buren

Zelden zullen er zoveel supporters voor een volleybalwedstrijd op de tribunes bij de The Smashers in Laren hebben gezeten. Massaal waren familieleden en vrienden vanuit Baarn afgereisd voor de kampioenswedstrijd van de MB2 van Touché ’86. 

Drie sets winnen, dat was de opdracht voor de meiden van Touché. Afgaande op de twee eerder ontmoetingen zou dat geen probleem moeten zijn. Touché had immers twee keer met 4-0 gewonnen.

Met alle negen speelsters was Touché naar Laren afgereisd. Amy kon helaas zelf nog niet meedoen, maar was gelukkig wel van de partij om haar team aan te moedigen. Met Sofie en Fenna op de bank werd de 1e set enigszins onwennig begonnen. The Smashers wist goed bij te blijven en tot 9-9 ging het gelijk op. Door goede servicebeurten van achtereenvolgens Linsey, Douce en Frederique wisten onze meiden een gaatje te slaan. De 1e set ging dan ook vrij eenvoudig naar Touché (25-15). 

Bij de start van set 2 was Touché eventjes niet bij de les en liep de Larense club zowaar uit naar 6-8. Door een aantal slim geplaatste services van Milena wisten onze meiden het tij weer te keren (11-8). Doordat er aan het net de nodige punten gescoord werden met een aantal mooie blocks, nam Touché afstand (22-13). Even sputterden de Larenaren nog tegen, maar ook deze set ging naar Touché (25-20).

Nog één set had Touché nu nodig voor de titel. De meiden begonnen goed (10-3), met ondermeer een mooie middenaanval van Delilah. Maar plotseling leek de motor te haperen. The Smashers wist zich terug te knokken en kwam zowaar 15-18 voor. Met een paar aces wist Linsey Touché weer langszij te brengen en zelfs op voorsprong (21-18). Even leken de Larenaren terug te komen, maar nu was het Irsa die met een ijzersterk block aan alle Larense illusies een einde maakte (25-22).

Het kampioenschap was binnen en de 4e set kon er vrijuit gespeeld worden. Nu was het Sofie die met haar bovenhandse services weinig heel liet van de Larense hoop op een setwinst. Al snel was er een gaatje geslagen (12-3), wat onze meiden niet meer lieten dichten (25-16). Zo komt er een mooi eind aan een sterk seizoen waarin een aantal spelers voor het eerst in de B speelden, maar er desondanks de titel werd gepakt.

Een dag later (zaterdag), waren er nog kansen op het kampioenschap voor de N5-2 van Touché. Allereerst moest er om 9 uur ’s ochtends aangetreden worden tegen één van de concurrenten, Sovoco. In de 1e set was de spanning te snijden, maar gelukkig trokken onze meiden aan het langste eind (27-24). Ook in set 2 deden beide ploegen niet voor elkaar onder, maar was Touché gelukkig opnieuw net iets sterker (26-25). Een grote stap was nu gezet, maar tegen hekkesluiter Keistad moesten ook nog beide sets gewonnen worden. Gelukkig leverde dit voor Floor, Noa, Marin, Thyrza, Kjirsten en Maren geen enkel probleem op en kan ook dit team zich terecht kampioen noemen.