Zaterdag 1 september werd in het centrum van Baarn het jaarlijks terugkerend Cultureel Festival georganiseerd. De Baarnse volleybalvereniging Touché’86 was dit jaar voor het eerst met een stand en een volledig volleybalveld vertegenwoordigd in de Pekingtuin, op een mooie zonnig locatie vlakbij de vijver.

 De stand werd bemand door verschillende enthousiaste leden en bestuursleden. Er werden flyers uitgedeeld en een ieder werd uitgenodigd om op de maandagavond drie keer een proeftraining bij te wonen. Ook kwamen verschillende bekende, zowel leden als oud-leden, langs voor een gezellige babbel.

’s Middags gaven enkele spelers uit de eerste, tweede en derde herenteams een volleybaldemonstratie. Toen eenmaal het fluitsignaal boven de menigde uitkwam volgde meer belangstelling voor onze sport. Geïnteresseerden mochten na afloop een balletje meeslaan. De belangstelling kwam die dag voornamelijk van recreatieve spelers en de jongste generatie jeugdleden, die het zogenoemde circulatie-minivolleybal spelen. Hopelijk zien we hen, waarvan aantal absoluut potentie hebben, spoedig op een clubavond terug.

Dankzij de inzet van diverse leden hebben we als vereniging een aardige acte de presence gegeven en tevens voldoende inspiratie opgedaan voor een mogelijke volgende editie van het Cultureel Festival.