Veelgestelde vragen

Lid worden

Ik wil graag een keer komen kijken of ik volleybal leuk vind. Kan dat?

Uiteraard kan dat. Wij trainen in Sportcentrum de Trits. Je mag driemaal vrijblijvend meetrainen, daarna besluit je of je lid wilt worden. Onze vaste trainingsavond is de maandag, van 18:00u tot 23:00u. Omdat onze teams verschillende trainingstijden hebben, is het handig als je van tevoren even navraagt bij welk team je het beste past. Dan kunnen we je laten weten hoe laat je het beste kunt komen en bij welke trainer je je kunt melden.

Ik vind volleybal bij Touché ’86 leuk, hoe word ik lid?

Om lid te worden, dien je dit formulier in te vullen: Mutatieformulier. Hier vul je je persoonlijke gegevens in en je bankgegevens. Het formulier dient daarmee meteen als incassomachtiging. Als je in de competitie wilt meespelen, dan lever je bij het formulier een pasfoto in. Die hebben we nodig voor je spelerskaart. Je mag de foto ook digitaal aanleveren. Het is belangrijk dat je het formulier bij de secretaris inlevert, die zet namelijk de volgende stap om je in te schrijven.

Wat gebeurt er bij de vereniging allemaal als ik me inschrijf?

  1. We schrijven je allereerst bij de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) in. De Nevobo geeft daarop een spelersnummer af en stuurt een spelerskaart voor jou naar onze vereniging als je bij het lid worden hebt aangegeven competitie te willen spelen en bij ons een pasfoto hebt ingeleverd. Ook als je geen competitie gaat spelen, ben je door lid van Touché te worden automatisch lid van de Nevobo.
  2. De secretaris meldt je bij de Nevobo ook aan voor het team waarin je straks gaat uitkomen.
  3. Hierna stelt de secretaris het rugnummer voor je wedstrijdkleding vast.
  4. De voor jou belangrijke gegevens (Nevobo-nummer, rugnummer en teamnaam) krijg je gemaild van de secretaris. Daarmee weet jij dat je inschrijfformulier goed aangekomen is en kun je je kleding aanschaffen en gaan spelen.
  5. Het inschrijfformulier wordt met bovenstaande gegevens doorgestuurd aan de penningmeester, die alle informatie op het formulier in de ledenadministratie vastlegt. Deze administratie wordt ook gebruikt om de contributie te innen.
  6. Voordat de eerste contributie geïncasseerd wordt, ontvang je een mail van de penningmeester met daarin een overzicht van alle gegevens die we van je hebben vastgelegd en een vermelding van de momenten waarop we de contributie incasseren.
  7. Zodra wij jouw spelerskaart van de Nevobo hebben ontvangen (dat kan een maand duren, de Nevobo maakt eenmaal per maand nieuwe kaarten aan), geven we deze door aan de trainer van jouw team. Hij houdt alle spelerskaarten van het team bij elkaar in een mapje, zodat deze bij wedstrijden makkelijk te controleren zijn door de scheidsrechter.

Opzeggen

Ik wil mijn lidmaatschap bij Touché ’86 beëindigen, wat moet ik doen?

Opzeggen kun je met hetzelfde formulier doen, waarmee je je destijds hebt ingeschreven. Ook hier is het belangrijk dat je het formulier bij de secretaris inlevert. Alleen dan kunnen we garanderen dat je opzegging ook goed verwerkt wordt.

Zet op je opzegging een correct mailadres, dan stuurt de penningmeester (die het formulier van de secretaris na eerste verwerking ontvangt) je een bevestiging van de opzegging.

Per wanneer kan ik opzeggen?

Je lidmaatschap bij onze vereniging loopt van 1 juli tot en met 30 juni. We hanteren een maand opzegtermijn. Als je wilt opzeggen, dient het ingevulde opzegformulier dus binnen te zijn bij de secretaris voor 1 juni. Daarna verplicht je je weer tot een jaar lidmaatschap.

Waarom kan ik niet per maand opzeggen?

Touché ’86 schrijft jou en je team in bij Nevobo voor een heel seizoen en reserveert zaalcapaciteit bij Sportcentrum de Trits. Daaraan zitten financiële verplichtingen vast. Indien wij tijdens het seizoen wedstrijden niet kunnen spelen, krijgen wij daarvoor van de Nevobo een boete. Als we het gehele team uit de competitie moeten terugtrekken, is de boete nog hoger. Aan het begin van het seizoen zorgen we ervoor dat alle teams uit voldoende spelers bestaan, zodat de kans klein is dat we wedstrijden moeten afzeggen. Dat betekent wel dat we er na 1 juni op rekenen dat jij nog een jaar blijft spelen. Natuurlijk kunnen er redenen zijn om tussentijds in het seizoen te stoppen met volleybal. Weet dan wel dat de contributie tot het einde van het seizoen geïnd blijft worden.

Contributie

Hoe wordt de contributie geïnd?

De contributie wordt door de vereniging in vier kwartalen geïncasseerd. Bij het lid worden machtig je onze vereniging hiervoor.

Kan ik ook een acceptgiro krijgen of per kas betalen?

Dat is helaas niet mogelijk. Omdat we met relatief weinig mensen de verenigingsadministratie voeren, hebben we voor een uniforme wijze van betalen gekozen. Incasso is de gemakkelijkste en goedkoopste manier om de contributie te innen.

Jeugd

Als mijn kind verhinderd is voor een training, wie moet ik dat dan vertellen?

Je kunt de trainer van het team op de hoogte brengen. Het is handig om op de eerste trainingsavond aan de trainer te vragen wat voor jullie beiden het makkelijkst is (mail, bellen, WhatsApp, …) Hou er rekening mee dat de trainer op de avond zelf niet altijd zijn/ haar telefoon bij de hand heeft. Laat dus tijdig iets weten.

Hoe komt mijn kind op een uitwedstrijd? Kan het meerijden?

De competitiespelers (dus ook de jeugdleden) zijn zelf verantwoordelijk om op de locatie van de uitwedstrijd te komen. Meestal spreken de ouders onderling af wie op welke wedstrijddagen rijdt. Zo wordt de inspanning en de kosten gelijkelijk verdeeld.

Wie is de coach van het team waarin mijn kind speelt?

Bij de meeste jeugdteams hebben  we geen vaste coach, maar fungeren de ouders bij toerbeurt als coach. Net als met het meerijden is het goed om dit onderling af te spreken.

Kleding

Welke kleding heb ik nodig om te volleyballen?

Om mee te doen met de training zijn een sportshirt, een sportbroek, zaalschoenen en kniebeschermers voldoende. Om aan wedstrijden deel te nemen, is een wedstrijdtenue nodig.

Hoe kom ik aan wedstrijdkleding?

De aanschaf van de wedstrijdkleding is voor rekening van de speler. De Baarnse sportartikelenwinkel Sportze! (in de Laanstraat) is onze huisleverancier. Zij weten precies welk tenue wij gebruiken en kunnen het Touché-logo en rugnummer (voor- en achterzijde shirt, voorzijde broek) op de kleding aanbrengen. Weet dat Sportze! onze vereniging 20% korting geeft op de kleding (niet de bedrukking) bij afname van minimaal 8 stuks van hetzelfde artikel. Het loont dus de moeite om binnen de vereniging even rond te vragen of meer mensen kleding nodig hebben!

Hoe weet ik welk rugnummer er op mijn wedstrijdkleding moet komen?

De administratie van alle rugnummers wordt bijgehouden door de kledingcommissie, vraag hen dus naar welk rugnummer er op jouw shirt en broek moet komen.

Wordt sponsorkleding mijn eigendom?

Gesponsorde teams krijgen de kleding (met het logo van de sponsor) in bruikleen van de vereniging. Bij het verlaten van het team of de vereniging dient deze kleding ingeleverd te worden bij de kledingcommissie.

Staat je vraag er niet bij?

Stuur je vraag dan aan onze secretaris: secretaris@touche86.nl