De vereniging

Hou je van een sport die alles in zich heeft, dan is volleybalvereniging Touché ’86 de plek waar je je zeker thuis zal voelen. We trainen en spelen in het gezellige sport- en zwembadcomplex “De Trits”, waarin voldoende kleed- en doucheruimtes beschikbaar zijn. Voor het nuttigen van een hapje of drankje kun je terecht in de foyer. Naast het trainen en het spelen van wedstrijden organiseert Touché ’86 ook o.a. toernooien voor alle leden. Het volleyballen bij onze vereniging kan zowel op recreatie- als op competitieniveau.

Recreantenvolleybal

Volleybal is een teamsport die bij uitstek geschikt is om in recreatief verband te beoefenen. Dit blijkt wel uit het relatief gering aantal blessures en de hoge leeftijd waarop volleybal nog gespeeld kan worden. Onder leiding van twee trainers wordt getraind op conditie en techniek. Fitheid, gezelligheid en een goed onderling contact zijn van groot belang. De recreanten-trainingsgroep traint op de maandagavond in sporthal “De Trits”. De training begint om 19.30 uur. Als je meer wilt dan trainen alleen, bestaat de mogelijkheid om in de recreantencompetitie tegen recreantenteams uit de regio te spelen. Gemiddeld is er één wedstrijdavond per maand.

Competitievolleybal

Is presteren meer je drijfveer, dan bestaat binnen Touché’86 de mogelijkheid om in competitieverband te spelen. In de competitie spelen heren- en damesteams in verschillende klassen. Ieder team heeft zijn eigen trainer en traint onder leiding van deze trainer op techniek en conditie. De trainingen worden gegeven op maandagavond in sporthal “De Trits”. Alle thuiswedstrijden van Touché ’86 worden op woensdagavond gespeeld in sporthal “De Trits”. De uitwedstrijden worden op de donderdag- of vrijdagavond en soms op zaterdagmiddag gespeeld.

Jeugdvolleybal

Binnen volleybalvereniging Touché ’86 is er voor jongens en meisjes van acht tot twaalf jaar minivolleybal. Eens in de twee weken worden er op zaterdag in Amersfoort of Soest competitiewedstrijden gespeeld. Het is een vereenvoudigde vorm van volleybal, want minivolleybal wordt gespeeld op een kleiner veld, met een lichtere bal en aangepaste spelregels. Naast de training en de begeleiding worden ook andere leuke activiteiten georganiseerd. De training voor de mini’s is op maandagavond van 18.00-19.30 uur in sportcentrum “De Trits”. Voor de leeftijdsgroep twaalf tot achttien jaar heeft Touché ’86 Juniorenvolleybal. Dit is onderverdeeld in een A, B en C team, het hangt van je leeftijd en je volleybalniveau af in welk team je speelt. Meestal is dit voor de C jeugd 12-13 jaar, voor de B jeugd 14-15 jaar en voor de A jeugd 16 -17 jaar. De thuiswedstrijden zijn op woensdagavond eens in de veertien dagen in sporthal “De Trits”. De uitwedstrijden zijn in de regio. De junioren trainen onder leiding van een trainer op maandagavond van 18:30-21:00 (afhankelijk van de leeftijd) in sporthal “De Trits”.

Jeugdkamp

Elk jaar wordt speciaal voor de jongeren t/m 18 jaar het jeugdkamp georganiseerd. Tijdens dit weekend, dat meestal in juni plaatsvindt, zul jij je geen moment vervelen. De leiding, die bestaat uit een aantal jonge senioren, zorgt voor uiteenlopende activiteiten zoals nachtelijke speurtochten, een bonte avond, verhalen en raadsels rond het kampvuur en bekertjesvoetbal. Natuurlijk wordt er ook volleybal gespeeld en word je uitgedaagd de leiding een hak te zetten. Zoals je hoort, draait het tijdens het jeugdkamp om plezier maken, actief bezig zijn en in teamverband werken. Iets waar elk jaar nog lang over wordt doorgepraat.

Toernooien en andere activiteiten

Naast de trainingen en competitie organiseert Touché ’86 diverse activiteiten. Zo vindt er elk jaar een supergezellig beachvolleybaltoernooi plaats. Iedereen kan hieraan meedoen met een zelf samengesteld team met bijvoorbeeld familieleden, vrienden of collega’s. Daarnaast wordt er gezamenlijk geproost op het nieuwe jaar na het traditionele oliebollentoernooi en wordt de jeugd een weekend in het jaar meegenomen op kamp. In samenwerking met de gemeente is Touché ’86 tevens verantwoordelijk voor de organisatie van de High Five. Dit evenement is bedoeld om de jeugd van Baarn kennis te laten maken met diverse sporten en in ons specifieke geval met volleybal. Touché ’86 draagt hiermee haar steentje bij in het stimuleren van jongeren om in beweging te blijven.